אודות
שמי יעל ראק.  ילידת חיפה, בוגרת תואר שני בעבודה סוציאלית (MSW) אוניברסיטת תל אביב, בי”ס לפסיכותרפיה התנהגותית קוגניטיבית (CBt). עוסקת בטיפול מזה 20 שנה. מטפלת בקליניקה שלי בתל אביב ובבני יהודה טיפולי CBT וברוח ה-DBT.  מלמדת מיומנויות חיים באופן פרטני, מייעצת ומדריכה להורים, פסיכותרפיה וייעוץ זוגי לבוגרים ומתבגרים. מטפלת  בילדים המסוגלים לתקשר את הקשיים שלהם.

תפיסת העולם המקצועית שלי:

ההצלחה שלך להרגיש טוב יותר היא הההנאה והסיפוק שלי. אני מאמינה שהדרך הטובה ביותר לשיפור ההרגשה ואיכות החיים בתהליך הטיפולי נעשית בעבודת צוות משותפת שלך ושלי. התרומה שלך היא העולם הפנימי, הדמיון והאינטואיציה הייחודיים לך וסיפור חייך, והתרומה שלי היא הידע התיאורטי, הניסיון המקצועי והאינטואיציה. בעזרת שיתוף כוחות זה,  ניתן לפלס, בתוך הבלבול והכאב, את דרך המתאימה ביותר עבורך.

הרקע המקצועי שלי:

בסיום לימודי התואר הראשון עבדתי 3 שנים בשירותי הרווחה בפרדס חנה שם נחשפתי למצוקה, לעוני ומשברים בשלבים שונים במעגל החיים. ב-2001 עבדתי 7 שנים בחברה לסיעוד שם התמקדתי בתקופת הזקנה. בתקופת לימודי התואר השני המיקוד בעבודתי עבר לנשים בגיל אמצע החיים.
בסיום לימודי הפסיכותרפיה סיימתי שנת התמחות (2006) בתחנה לטיפול בילד ונוער בחדרה.
ב-2008 התחלתי לעבוד באופן עצמאי ולהתמחות ב-DBT כחלק מהצוות הטיפולי במכון אופק, מכון שעוסק בטיפולי DBT לאנשים עם קושי בוויסות ריגשי. 7 שנים הייתי חלק מצוות המכון, הודרכתי, טיפלתי טיפולים פרטניים והנחיתי קבוצות של מיומנויות להורים.
הבחירה שלי  ב CBT היא מתוך הבנת חשיבות מיידיות השנוי בטיפול בבעיות חרדה ודיכאון כאשר המצוקה כל כך גדולה ונדרשת התערבות ממוקדת, יחסית קצרת מועד ועם תוצאות מוכחות גם מחקרית וגם מורגשות בקליניקה מתוך עבודתי.

הבחירה שלי ב-DBT כדרך טיפול החלה מיד בפגישתי הראשונה עם השיטה במהלך לימודי הפסיכותרפיה. עולם התפיסות והערכים של ה-DBT מבוסס על המיומנות המרכזית שהיא אבן היסוד בדרך לשינוי:

ה “קשיבות” (ובאנגלית Mindfullnes).
מיומנות הקשיבות יונקת את מקורותיה מההבנות של תרגול מדיטציה, וכמתרגלת מדיטציה כבר שנים רבות החיבור היה מהיר מאוד, בהיר מאוד ונכון עבורי. הבנתי שמצאתי שפה טיפולית שמחברת את שני העולמות, עולם עבודתי הטיפולית המקצועית והתהליכים והתובנות של עולמי הפנימי.

לאחרונה, (2019) התמחיתי גם בטיפול בטראומה מורכבת ( CPTSD )  וכיום ההתיחסות הטיפולית שלי לנפגעי / נפגעות טראומה וטראומה מורכבת התפתחה גם לכיוון הגישה האינטרסובייקטיבית ו/ או הגישה ההתיחסותית.